Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till.
makrill
salt
ströbröd
Sås:
1 msk smör
2 - 4 msk hackad dill
1 msk socker
ca 1,5 tsk ättika (24%)
ca 1 dl grädde
ca 1 dl mjölk
salt
Salta makrillfiléerna och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på båda sidor tills fisken är genomstekt. Lägg upp på en tallrik.
Gör såsen i stekpannan där fisken precis har stekts (gör inte rent stekpannan emellan). "Stek" dillen snabbt i smöret. Tillsätt socker, ättika, grädde och mjölk. Låt koka någon minut och smaka av med salt.
Späd med mer mjöl eller grädde om såsen blir för stark. Tillsätt mer ättika om den blir för "mesig" i smaken.
Jättegott....smak som man minns från barndomen!
SvaraRadera