tisdag 4 september 2012

Kardemummamuffins med kanelfras

Dessa muffins är ganska så feta.... 



12 stycken

125 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar.

100 g smält smör
1,5 dl havregryn
1 tsk kanel
1 dl socker
1 dl mjöl

Smält smöret. Blanda ner de andra ingredienserna i kastrullen. Fördela över kardemummasmeten i muffinsformarna. Grädda i 175 g i ca 18 minuter.

Kasslergratäng med ris

Denna gratäng kom till p g a att jag hade en hel del olika rester i kylen som egentligen var för sig inte räckte till något ordentligt.

3 dl basmatiris

4-5 hg kassler
5 stora svampar
2-3 ananasringar
1 rödlök

4 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl riven ost (gärna någon med mycket smak)
1 tsk sambal oelek

Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i botten av en form.

Skär kassler, svamp, ananas och lök i mindre bitar och lägg över riset.

Vispa grädden och blanda med chilisås, riven ost och sambal oelek. Häll över gratängen.

Gratinera i 225 grader, 15-20 minuter.

Populära inlägg