fredag 29 november 2013

Spagetti med tomat, mozzarella och spenat

Ibland är det inte fel att äta en vegetarisk lunch, men skulle man vilja ha t ex någon god kall skinka till denna rätt tror jag att det skulle passa alldeles utmärkt.



ca 400 g spagetti (okokt vikt)

250 g mozzarella
3 hg cocktailtomater
lite olja
1/2 msk socker
1-2 krm salt
1 citron, saften och det yttersta finrivna skalet
ca 130 g babyspenat
1 dl flagad eller riven parmesan
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

Dela under tiden mozzarellan i mindre bitar. Dela tomaterna och fräs dem i lite olja i 3-5 minuter. Krydda med salt och socker och fräs cirka 1 minut. Tillsätt citronsaften och fräs i cirka 1/2 minut. Rör ner spenaten.

Häll tillbaks pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja. Blanda försiktigt ner tomat/spenat röran. Blanda ner mozzarellaosten. Fördela allt på tallrikar. Strö över parmesanost och peppar.

fredag 8 november 2013

Tobleroneparfait med hallonsås



Från Söta desserter nr 1/2013

175 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde

Hallonsås:
3 dl frysta hallon
strösocker efter smak

Smält tobleronen i mikron eller över vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt.

Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten.

Bland ner ca 1/3 av ägg- och gräddsmeten i den smälta chokladen och rör det slätt. Häll sedan ner chokladsmeten i resten av ägg- och gräddsmeten. Klä en 1-litersform med plastfolie och häll i smeten.

Frys i minst 4 timmar. Ta ut parfaiten och ställ den i kylen ca 30 minuter så att den mjuknar något. Stjälp upp och skär den i skivor.

Tina hallonen och mixa dem med stavmixer eller mosa dem med en slev. Passera dem genom att trycka med en slickepott genom en sil. Rör sedan ner socker efter smak.

Servera parfaiten med hallonsåsen.



söndag 3 november 2013

Grillad potatis i paket

Gott tillbehör till grillat! Recept från matmagasinet nr 7/2013.



800 g kokt färskpotatis
4 msk smör
2 msk hackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 röd chili
salt

Ta fyra bitar grillfolie och lägg potatisarna (skurna i bitar) på mitten av varje ark. Rör samman smör, gräslök och vitlök. Hacka chilin fint (ta bort kärnorna först) och blanda med smöret. Salt lite.

Lägg smöret på potatisarna och vik ihop paketet. Lägg paketen på glöden i ca 10 minuter tills potatisen är varm.

Populära inlägg