onsdag 31 augusti 2016

Stekt kycklingmacka med bacon och avokadokräm


8 skivor bröd

3-4 hg kycklingfilé
1 pkt bacon
ruccolasallad
en bit parmesan, hyvlad
1 avokado
2 dl lätt creme fraîche
några droppar citronsaft
salt och peppar

Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Stek i några minuter tills den fått fin färg. Låt den steka klart i ugnen. Låt svalna och skär i tunna skivor. 

Klipp baconskivorna i bitar och knaperstek dessa. 

Mosa avokadon och blanda med créme fraîche. Smaka av med några droppar citronsaft, salt och peppar. 

Stek brödskivorna gyllenbruna i lite smör. 

Montera nu mackorna: Lägg först på lite ruccola, lägg sen över några skivor kyckling. Klicka över en stor klick avokadoröra. Strö sist över bacon och hyvlad parmesanost. 

Jordgubbskaka med vit choklad



2 ägg
2 dl rörsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemummakärnor
250 g jordgubbar skurna i halvor eller kvartar
150 g vit choklad, grovhackad

  1. Mortla kardemummakärnorna och blanda med mjöl, vaniljsocker och bakpulver. 
  2. Vispa ägg och rörsocker riktigt pösigt.
  3. Bryn smöret. Det ska lukta lite som kola och bli ljusbrunt i färgen. Slå i mjölken. 
  4. Häll i smörblandningen varvat med mjölblandningen i äggsmeter. Rör försiktigt till en jämn smet. 
  5. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg i jordgubbar och vit choklad jämnt över kakan. 
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 35 minuter. 
  7. Servera med glass eller vaniljvisp. 


Populära inlägg