tisdag 26 oktober 2021

Sötpotatissallad med fetaost


4 portioner

2 stora sötpotatisar
olja 
salt
2 msk maisena

1 liten påse blandad sallad
ca 30 halverade småtomater 1-2 askar
1 silverlök i tunna skivor
1 smulad fetaost
ca 1 dl nötter

dressing: 
4 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
1/2 tsk svartpeppar
4 tsk flytande honung

Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Lägg i blöt en liten stund. Häll av vattnet och torka potatisen med en handduk. 

Lägg sötpotatisbitarna i en bunke. Ringla över lite olivolja, salta och tillsätt maisena. Rör runt tills allt blandats. 

Sprid ut bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen på 250 grader i ca 20-25 minuter, tills potatisen blivit  mjuk och fått lite yta. 

Under tiden blandas alla ingredienser till dressingen och alla salladsingredienser läggs upp på tallrikar.

Servera salladen med sötpotatisen när potatisen svalnat något.