4 portioner
5 hg köttfärs
3/4 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 msk finhackad lök
1 ägg
2 hg svamp
1 msk smör eller margarin
1/2 ask färskost, Cantadou 4 peppar
1 msk flytande margarin
Sås:
3 dl sky + vatten
1 msk kalvfond
1 msk maizena snabbredning
1/2 - 1 dl grädde
Låt ströbröd svälla i mjölken i 5 minuter. Tillsätt köttfärs, salt, peppar, lök och ägg. Blanda väl.
Hacka svampen grovt och stek i smör tills den är torr. Salta och peppra.
Forma färsen till en limpa och tryck en fördjupning i mitten. Fyll med färskost och svamp och tryck ihop färsen över fyllningen.
Lägg färslimpan på ett lätt smort ugnsfast fat. Ringla över flytande margarin och tillaga i ugnen i ca 45 minuter, 200 grader.
Låt limpan vila några minuter innan den skivas.
Koka upp sky + vatten, fond och lite grädde. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar