Räcker till drygt 10 personer.
6 halvmånar Hönökaka
Fyllning:
3 burkar crème fraiche
1,5 dl ketchup
1 dl majonnäs (helst färsk)
1 dl hackad dill
8 kokta ägg
2 msk citronpeppar
2 kg räkor, helst färska (spara 0,5 kg till garneringen)
ev. salt och peppar
Förslag till garnering:
salladsblad
citroner
dillvippor
0,5 kg av räkorna
hackad gurka
svart kaviar
Tag fram en stor bricka och gör tårtan några timmar i förväg eller helst dagen innan - då smakar den bäst.
Blanda ketchup, majonnäs, crème fraiche, citronpeppar och dill. Rör ner hackade ägg. Skala 1,5 kg av räkorna och hacka dem grovt innan de också rörs ner i fyllningen. Smaka av. Lägg ut två halvmånar Hönökaka. Bred på 1/3 av fyllningen. Lägg sedan på ytterligare två lager med Hönökaka varvat med fyllning (översta lagret blir fyllning). Lägg över folie och låt den tårtan stå kallt tills dess att den ska garneras och serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar