4-6 personer
0,5 - 1 liter jordgubbar
1 grillad kyckling
5 dl sallad, gärna olika sorter
2 avokado
1 klyfta melon (valfri sort)
2 msk rostade pinjenötter
Basilikadressing:
1 kruka basilika
3 msk vinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 msk ljus sirap
1 dl olja
3-4 msk crème fraiche
Skiva jordgubbarna. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Strimla salladen. Dela avokadon, tag bort kärnan och skalet och skär fruktköttet i mindre bitar. Skär melonen i mindre bitar. Blanda alla ingredienserna i en skål. Strö över rostade pinjenötter.
Dressing:
Knipsa av basilikabladen och finhacka dem i en mixer. Tillsätt vinäger, salt, peppar och sirap. Häll till sist i oljan och crème fraichen. Servera dressingen till salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar