4 portioner
8 hg oxfilé
salt
svartpeppar
smält margarin
Marinad:
1,5 dl matolja
3 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk grovstött vitpeppar
0,5 tsk grovstött rosépeppar
1 pressad vitlökklyfta
1 tsk smulad dragon
1,5 dl soya
Torka och putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar. Pensla med smält margarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med en köttermometer instucken till köttets mitt.
Stek filèn i ugnen, 125 grader tills termometern visar 55 grader. Blanda under tiden marinaden.
Låt det färdigstekta köttet svalna. Lägg det i dubbla plastpåsar, häll i marinaden. Pressa ut så mycket luft som möjligt och tillslut påsen. Lägg den i en inte alltför stor form. Marinera i minst två dygn. Vänd påsen ibland.
Skär köttet i tunna skivor och servera med "twice-baked-potatoes" och kokta grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar