12 personer
2 kg kycklingfilé
Marinad:
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
5 msk flytande honung
1 msk sambaloelek
1,5 dl japansk soya
1,5 dl torr sherry
3 msk sesamfrön
1 kycklingbuljongtärning
Till stekning:
2 msk sesamfrön
1-2 tsk grillkrydda
Blanda vitlök, ingefära, honung och sambaloelek i en kastrull. Vispa ner soyan och sherryn. Smula buljongtärningen och tillsätt sesamfrö. Låt koka i 5 minuter. Låt marinaden kallna. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt ligga i kylen i 2 dygn. Vänd ibland.
Lyft upp filéerna och låt de rinna av och torka ev. av dem med papper. Lägg filéerna i en långpanna. Strö över sesemfrö och grillkrydda. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 65 grader. Låt de svalna på plåten. Skär upp och servera. Passar bra tillsammans med en pastasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar