lördag 14 maj 2011
Sverigekaka
Botten: (Går mycket bra att använda som tårtbotten)
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning:
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
5 tsk vaniljsocker
5 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1,5 dl florsocker + 3 tsk vatten
eller bara florsocker (som pudras över kakan när den ska serveras)
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver i äggsmeten. Blanda sista ner det kokande vattnet. Häll smeten i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
Smält smör eller margarin och koka ihop med mjölken. Ta kastrullen av plattan och blanda ner vaniljsockret.
Dela kakan medan den är varm och häll över fyllningen på båda delarna. Lägg ihop kakan igen. Garnera med florsocker blandat med vatten och strö över kokos - alt. pudra över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar