10 stycken
100 g jäst
100 g margarin
1 liter lättmjölk
4 msk sirap
1 msk salt
4 tsk fänkål
2 tsk anis
1 kg rågsikt
350 g vetemjöl
Smält margarin och häll över mjölken. Låt bli fingervarmt.
Smula sönder jästen och häll över margarin/mjölk-blandningen.
Tillsätt alla de andra ingredienerna förutom vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i 10 minuter. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
Baka ut 10 kakor, ca 20 cm i diameter (två kakor ska få plats på en plåt). Nagga med en gaffel och låt jäsa minst 30 minuter.
Baka ca 10 minuter i 250 grader. Pensla kakorna med ljummet vatten när de precis kommit ut ur ugnen.
Brödkakorna blir ganska så tjocka så man kan dela dem på mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar