150 g vit blockchoklad
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk rivet citronskal
Topping:
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 granatäpple till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör över vattenbad. Låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med choklad och smör. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet.
Häll smeten i en rund form och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och bred över kakan.
Snitta skalet på granatäpplet, bryt upp det försiktigt och plocka ur kärnorna. Undvik det vita eftersom det är beskt. Strö kärnorna över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar