Detta recept kommer ifrån Leilas "a piece of cake". Det blir en supergod, ganska så hög cheesecake.
300 g digestivekes
150 g smör
600 g philadelfiaost
1,5 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vanilsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1,5 dl färska eller frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Vispa philadelfiaost och kesella krämigt.
Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist vispgrädden.
Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den ev. med aluminiumfolie mot slutet så att den inte får för mycket färg.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar