Kaka:
2 hg smör
2 hg mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
Daimgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2 dubbelförpackningar (à 56 g) daim
Smält smöret till kakan. Bryt ner chokladen i mindre bitar i smöret och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 14-15 minuter. Låt svalna helt.
Lossa kakan ur formen. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden. Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.
Daimgrädde låter gott!
SvaraRaderaJa, det är inte helt fel!
SvaraRadera