4-6 portioner
5 hg kycklingfilè
100 g äggnudlar
12 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
saft och skal ifrån 1 lime
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk koriander
1/2 tsk chilipulver
2 tsk curry eller lite currypasta
2 finstrimlade morötter
1/2 burk majs
1/2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk maizena majsstärkelse
salt och peppar
Strimla kycklingfilèerna ganska fint.
Koka upp vatten och hönsbuljong.
Vispa i kokosmjölken, lime och kryddor.
Lägg i kyckling och morötter.
Krossa nudlarna och lägg i även dem. Låt allt småkoka i ca 5 minuter (tills kyckling och nudlar är genomkokta).
Tillsätt grädde, paprika och majs. Rör ut maizena i lite kallt vatten och red av soppan. Låt koka upp och koka i några minuter. Smaka ev. av med lite salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar