måndag 22 augusti 2011
Chèvregratinerad kycklingfilé
8 hg färska rödbetor
3 msk olivolja
salt, peppar
3 hårda päron
4 kycklingfiléer, ca 500 g
ca 150 g chèvre, 4-8 skivor
1 msk hackad färsk rosmarin
2 msk flytande honung
Skala och klyfta rödbetorna. Ställ dem på bakpappersklädd plåt, droppa över hälften av oljan, salta och peppra. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader.
Klyfta och kärna ur päronen. Lägg på plåten ihop med rödbetorna. Droppa resten av oljan över päronen, salta och peppra.
Bryn kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida. Ta upp dem, salta och peppra. Lägg över på plåten med rödbetor och päron. Hit kan man förbereda.
Lägg 1-2 skivor getost på varje filé, strö på rosmarin och ringla över honung. Strö ev. lite getost över rödbetor och päron och ringla lite honung över allt. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. 200 grader tills kycklingen är genomstekt och päron och rödbetor lagom mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar