4 små portioner
3 dl grädde
1,5 gelatinblad
3 msk strösocker
1 vaniljstång
Strövargodis:
1,5 dl havregryn
ca 40 g smör
1 msk muscovadoråsocker
1/2 msk vaniljsocker
(eller 1,5 msk annat socker eller sirap)
Lägg gelatinbladen i vatten en stund.
Koka upp grädden tillsammans med en vaniljstång med ett litet snitt i. Tillsätt det mjuka gelatinbladen och rör runt tills det smält ordentligt. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 2-3 timmar.
Strövargodis:
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker. Rör runt. "Stek" tills det börjar få lite färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Strö strövargodiset över pannacottan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar