Till årets första utefika på balkongen gjorde jag de här muffinsen som jag hittade receptet till i Buffé nr. 2/12. Jag gillade själva muffinsen väldigt mycket - de blev alldeles lagom saftiga utan att vara för stabbiga. Jag tror att det skulle passa att lägga i t ex hackad vit choklad och ev. några bär och kanske hoppa över toppingen.
12 stycken
1 dl riven kokos
1 hg rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
finrivet skal av en citron
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Apelsinfrosting:
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
150 g philadelfiaost
finrivet skal av 1 apelsin
ca 1 dl apelsinmarmelad
Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta kokosen lätt ljusbrun i en torr och het stekpanna. Låt svalna. Mixa i matberedare till ett fint pulver.
Vispa smör och socker ca 5 minuter med elvisp.
Tillsätt äggen under fortsatt vispning. Tillsätt citronskal och gräddfil och vispa till en slät smet.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Tillsätt mjölblandningen och kokosen i smeten. Rör ihop med en sked.
Fyll smeten i muffinsformar (som gärna står i en muffinsform). Grädda ca 15 minuter. Låt svalna helt.
Apelsinfrosting:
Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost och apelsinskal. Vispa smeten slät.
Toppa varje muffins med frosting och ca 1 tsk apelsinmarmelad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar