På bloggen "bakverk och fikastunder" hittade jag denna chokladkaka. Det blev riktigt saftig och höll sig i kylen i flera dagar.
100 g mörk choklad
2,25 dl socker
1,25 dl mjölk
1 tsk kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan.
Smält ner chokladen i smöret och rör sedan ner sockret.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Rör ner mjölken i smörblandningen och sedan även mjölblandningen.
Rör till sist ner ett ägg i taget.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150° i ca 50 minuter.
Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar