100 g smör
2 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 äggula
1-2 msk vatten
Fyllning:
1 knippe späda morötter
1 knippe sparris
15 cm purjolök
200 g fetaost
lite finhackad dill
Äggstanning:
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl lagrad ost
salt och svartpeppar
Lufttorkad skinka
Mixa snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och ställ in det i frysen i ca 20-30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter i 200°.
Koka morötterna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills de känns mjuka. Koka med sparrisen de sista minuterna. Häll av vattnat och låt svalna. Dela ev. de större morötterna på längden. Strimla purjolöken. Fördela purjolök, morötter, sparris, fetaost och dill över pajdegen.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter 200° tills pajen har fått fin färg och har "stannat".
Servera med en sallad och lufttorkad skinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar