2 hg hasselnötter
4 hg hackad mjölkchoklad
2 1/3 msk neutral olja
3 1/2 msk florsocker
1 1/3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175°.
Rosta hasselnötterna på ett bakplåtspapper i ungefär 10-12 minuter.
Slå in nötterna i en kökshandduk och gnid handduken mot nötterna för att få bort så mycket skal som möjligt. Mixa nötterna i en matberedare tills det blivit en hasselnötspasta.
Tillsätt vaniljpulver, florsocker, kakao, salt och olja. Mixa allt igen.
Smält chokladen och låt den svalna något. Häll ned chokladen i hasselnötssmeten. Mixa allt till en slät smet.
Häll upp smeten i en glasburk med tätt lock.
Nutellan håller sig ca 2 veckor i rumstemperatur, 1 månad i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar