4 portioner
3 dl vetemjöl
4,5 msk strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
knappt 2 dl mjölk (190 g)
5 små ägg
smör till stekning
Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor.
Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Vänd ner försiktigt i smeten.
Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ner hälften av smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddas. Stjälp upp den på en tallrik och dra isär till små bitar (ca 1,5-2 cm stora) med två gafflar. Lägg tillbaka i stekpannan med lite smör och stek vidare i några minuter. Stek en pannkaka till på samma sätt.
Servera t ex med pudrat florsocker, lite sylt, lite grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar