4 portioner
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 dl vispad grädde
1/2 dl strösocker
150 g mixade jordgubbar
1 tsk citronsaft
Jordgubbssås:
2 dl jordgubbar
2 tsk florsocker
Mixa ihop i en mixer.
Till garnering/servering:
kaksmulor
jordgubbar
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Dela vaniljstång på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull. Häll över grädden och rör i sockret. Koka upp och dra av kastrullen från plattan.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta ner i den varma grädden. Rör om och låt svalna. Rör i de mixade jordgubbarna och citronsaften.
Häll upp i en skål och ställ in i kylen över natten.
Vispa upp pannacotta med en elvisp. Fyll en spritspåse med stjärntyll och spritsa i portionsskålar eller glas.
Servera med jordgubbssåsen, kaksmulor och färska jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar