Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid.
4-5 portioner
2 kg kamben
6 lagerblad
15-20 vitpepparkorn
Glaze:
1/2 dl honung
1/2 dl tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk rapsolja
1 msk flingsalt
Koka kambenen i en stor kastrull. Vattnet ska täcka köttet. Lägg ner lagerblad och pepparkorn. Låt allt koka upp och låt sjuda under lock i 1 timma och 20 minuter.
Låt allt svalna och ställ ev. i kylen tills ett par timmar innan det är dags att grilla.
Blanda ihop alla ingredienser till glazen. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med glaze och grädda/grilla i ugnen tills de börjar få färg eller grilla några minuter på grillen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar