En mockatårta med svag kaffesmak. Jag gör ibland denna tårta som små minibakelser med en maräng i botten och bara lite kräm ovanpå.
Till två bottnar (30 cm i diameter):
5 äggvitor
4 dl socker
2 msk potatismjöl
Rita upp cirklar på bakplåtspapper och sätt på ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa sen ner potatismjölet och bred ut smeten jämnt i cirklarna.
Grädda i 2 timmar.
Gör under tiden krämen:
5 äggulor
2 dl mjölk
1,5 msk pulverkaffe
1,5 msk maizena
1 msk vaniljsocker
5 hg smör
4 dl florsocker
Blanda äggulor, mjölk, pulverkaffe, maizena och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 3-4 minuter. Låt krämen svalna.
Vispa ihop florsocker och smör och vispa sedan ihop med den kalla kaffekrämen.
Lägg ihop marängbottnarna med kräm emellan och ovanpå. Garnera med t ex spritsad smörkräm, choklad, röda cocktailbär eller hackad mandel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar