Jag har alltid trott att man måste ha grädde i carbonara och tyckte att det var konstigt att göra utan - ända tills jag förra veckan såg en kock på tv som gjorde något liknade detta.
4 hg spagetti
2-3 msk smör
2 msk olivolja
120 g tärnad bacon
4 äggulor
2 msk vitt vin (matlagningsvin fungerar bra)
3 msk färskriven parmesan
salt
peppar
finhackad persilja
Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp smör och olivolja på medelvärme i en stekpanna. Lägg i bacon och bryn försiktigt tills baconet fått färg men inte är bränt. Rör om ofta.
Häll i vinet och ta av stekpannan från spisen.
Vispa försiktigt ihop äggulorna med parmesan, kryddor och persilja.
Blanda innehållet i baconpannan med den färdiga pastan.
Rör i äggblandningen och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar