5 st.
1/4 paket jäst
7 dl kallt vatten
2 msk olja
1 msk salt
17-18 dl vetemjöl special
Rör ut jästen med lite av vattnet, helst i en köksmaskin. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölet och resterande efter hand, till det blir en inte alltför fast men smidig deg. Arbeta degen i 5-10 minuter i en köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i ca 3 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Skär degen i 5 bitar, strö över vetemjöl och vrid försiktigt degen till långa bitar. Lägg över dem på en plåt.
Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
Grädda baguetterna i 12-15 minuter. Ställ gärna in ett rostfritt mått med vatten i botten av ugnen, så att baguetternas yta blir extra knaprig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar