Den här kakan blev riktigt saftig och god. Den håller sig saftig ganska så länge. Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat nr 2/2013.
2 hg smör
2,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl creme fraiche
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
100 g kokosflingor
1 dl lemoncurd
Topping:
1 dl vispgrädde
150 g kesella vanilj
1 passionsfrukt
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker tills det blivit vitt.
Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner creme fraichen.
Blanda bakpulver, mjöl och kokosflingor. Rör försiktigt ner det i smeten.
Smöra en större sockerkaksform, ca 2 liter. Häll i smeten. Ringla ut lemon curd i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något.
Vispa grädden. Blanda den med kesellan. Bred eller ringla gräddblandningen över kakan.
Toppa med passionsfruktskärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar