Den här kakan blev riktigt saftig och god. Den håller sig saftig ganska så länge. Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat nr 2/2013.
2 hg smör
2,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl creme fraiche
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
100 g kokosflingor
1 dl lemoncurd
Topping:
1 dl vispgrädde
150 g kesella vanilj
1 passionsfrukt
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker tills det blivit vitt.
Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner creme fraichen.
Blanda bakpulver, mjöl och kokosflingor. Rör försiktigt ner det i smeten.
Smöra en större sockerkaksform, ca 2 liter. Häll i smeten. Ringla ut lemon curd i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något.
Vispa grädden. Blanda den med kesellan. Bred eller ringla gräddblandningen över kakan.
Toppa med passionsfruktskärnor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar