15 portioner
1 dl sötmandel
2 dl pekannötter eller valnötter
8 dl havregryn
1 dl havrekli
1,5 dl solroskärnor
3/4 dl farinsocker
2,5 msk lönnsirap
1/2 dl honung
1,5 dl solrosolja eller annan neutral olja
3/4 msk kanel
1/2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 dl torkad frukt eller bär (russin, tranbär, blåbär....)
Sätt ugnen på 170 grader.
Hacka alla nötter och lägg dem i en bunke.
Tillsätt havregryn, havrekli och solrosfrön. Blanda.
Blanda farinsocker, lönnsirap, honung, olja, kanel, vaniljsocker och salt i en kastrull.
Koka upp blandningen och häll ner den i bunken.
Blanda allt väl och sprid sedan ut alltsammans på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör om i blandningen några gånger under tiden.
Låt svalna helt och blanda ner torkad frukt i bitar eller torkade bär.
Förvara torrt i en lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar