Nu har jag äntligen hittat ett bra recept på en enkel vaniljkräm som passar bra som tårtfyllning - har testat några andra som blivit halvbra innan. Denna var både enkel att göra och blev god. Jag hittade receptet på Bakverk och fikastunders blogg.
1 vaniljstång
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
2 gelatinblad
2 dl grädde
Lägg gelatinbladen i blöt i minst 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll i äggulor, mjölk, socker och potatismjöl. Värm blandningen och vispa under tiden tills krämen blivit tjock - den ska dock inte koka. Tänk på att krämen lätt bränns vid om man inte vispar hela tiden!!! Ställ krämen att svalna.
Vispa grädden och blanda ner i den avsvalnade/kalla krämen.
Receptet räcker till 1 lager fyllning i en normalstor tårta (24-26 cm i diameter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar