Nu har jag äntligen hittat ett bra recept på en enkel vaniljkräm som passar bra som tårtfyllning - har testat några andra som blivit halvbra innan. Denna var både enkel att göra och blev god. Jag hittade receptet på Bakverk och fikastunders blogg.
1 vaniljstång
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
2 gelatinblad
2 dl grädde
Lägg gelatinbladen i blöt i minst 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll i äggulor, mjölk, socker och potatismjöl. Värm blandningen och vispa under tiden tills krämen blivit tjock - den ska dock inte koka. Tänk på att krämen lätt bränns vid om man inte vispar hela tiden!!! Ställ krämen att svalna.
Vispa grädden och blanda ner i den avsvalnade/kalla krämen.
Receptet räcker till 1 lager fyllning i en normalstor tårta (24-26 cm i diameter).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar