fredag 20 januari 2012
Morotssoppa med räkost och räkor
4 portioner
500 g rivna morötter (ca 6 stycken)
smör
4 msk vetemjöl
1,5 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar
225 g räkost
2 dl crème fraiche
hackad dill
salt
svartpeppar
ev. 1/2 kg räkor (oskalad mängd)
Fräs de rivna morötterna i lite smör. Strö över mjölet och späd med vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter.
Rör ner resten av ingredienserna . Hetta upp och smaka av. Lägg de skalade räkorna direkt på tallrikarna innan soppan hälls upp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
5-7 hg urkärnade plommon i bitar 6 dl vatten 1,75 dl socker 4 msk potatismjöl 0,75 dl vatten Lägg plommon, vatten och s...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
kanongott
SvaraRaderaDet var länge sedan jag själv åt denna soppa! Din kommentar blev en bra påminnelse!
SvaraRadera