Detta recept kommer ifrån Lasse Kronèrs bok "Åttio väldigt goda mackor".
Det ser kanske inte så gott ut, men det föll alla i familjen i smaken.
Surdegslimpa i skivor (utan hårda kanter)
1/2 grillad (ev. marinerad) eller stekt kycklingfilé (halverade på "tjockleken")
riven västerbottenost
svart vinbärsgelé
Stek brödet i olja tills det börjar få fin färg.
Riv osten och grilla eller stek kycklingen.
Strö den rivna osten över brödet direkt när det kommit ur stekpannan. Lägg på kycklingen och toppa med en klick gelè.
Servera gärna tillsammans med några grönsaker.
tisdag 24 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
12 muffins 250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja 100 g vatten 200 g ägg (ca 4 stycken) rivet skal från 1 citron 270 g strö...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar