Detta recept kommer ifrån Lasse Kronèrs bok "Åttio väldigt goda mackor".
Det ser kanske inte så gott ut, men det föll alla i familjen i smaken.
Surdegslimpa i skivor (utan hårda kanter)
1/2 grillad (ev. marinerad) eller stekt kycklingfilé (halverade på "tjockleken")
riven västerbottenost
svart vinbärsgelé
Stek brödet i olja tills det börjar få fin färg.
Riv osten och grilla eller stek kycklingen.
Strö den rivna osten över brödet direkt när det kommit ur stekpannan. Lägg på kycklingen och toppa med en klick gelè.
Servera gärna tillsammans med några grönsaker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar