tisdag 5 april 2011

Chokladkladdmuffins med vit chokladkräm



Detta recept på chokladkladdmuffins kommer ifrån Leila Lindholm. Krämen kommer ifrån bloggen "Bakverk och fikastunder"


2 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk blockchoklad


Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret, häll i olja och sirap. Rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner detta i smeten. Smält chokladen och vänd ner i smeten. Fyll 12 st stora muffinsformar med 2/3 smet. Grädda i 175 gr i ca 12 minuter. 

Fyllning:
vispad grädde och vit chokladkräm

Vit chokladkräm
200 g vit choklad
150 g färskost
0,5 dl florsocker

Smält den vita chokladen i micron eller över vattenbad och låt den svalna. Vispa ihop färskost och florsocker. Vispa ner chokladen när den svalnat. 

Låt muffinsen svalna helt innan fyllningen spritsas i. Spritsa först en klick grädde i mitten av muffinsen. Sprits sen den vita chokladkrämen mitt i grädden. Man ser nästan inte att man spritsat i två olika saker, men lite grädde blir väldigt gott i denna annars så söta muffins. 

Dekorera gärna muffinsen med en chokladbit av något slag och strö gärna över någon sorts strössel (hackade nötter, vanligt strössel, daimkulor el. dyl.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg