fredag 26 augusti 2011

Mjölkchokladmousse med kola

Kolan:
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
2 tsk kakao

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelvärme ca 10 minuter - se upp så att du inte kokar kolan för länge då den lätt blir alldeles för hård.

Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen i någon timma.

Mjölkchokladmousse:
150 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2 äggulor

Smält chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna något.

Vispa grädden tillsammans med florsocker ganska så hårt.

Rör ner äggulorna och vänd sist ner chokladen.

Ställ i kylen i ca 1 timme.

Spritsa sedan moussen på kolan - ev. tillsammans med lite vispad grädde. Dekorera gärna med lite riven choklad, hackad mandel, hackad daim eller lite strössel.

Jag använde mig av små glas (1,5 dl stora), det räckte då till 8 portioner. Varje portion blev inte så stor men det räckte gott och väl eftersom det är ganska så sött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg