"Gott och fräscht" skulle man kunna beskriva denna rätt. Barnen tyckte dock inte att det var något vidare....
2-3 portioner
1 zucchini
1 tomat
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
lite frusen persilja (1-2 msk)
1 citron
1/2 kg oskalade räkor
ca 250 g okokt pasta (gärna färsk)
olivolja
ca 2 msk riven parmesanost
salt
Strimla zucchinin i fina strimlor. Hacka tomaten i små tärningar. Rensa chilin från frön och finhacka den. Finhacka vitlöksklyftorna. Riv skalet av en citron. Skala räkorna.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs snabbt vitlök och chili. Tillsätt zucchinin efter 1 minut och fräs en liten stund. Krydda med lite salt och persiljan
Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen. Häll av vattnet och häll tillbaks pastan i kastrullen. Blanda grönsaksblandningen med pastan. Rör ner tomathacket och det rivna citronskalet. Lägg upp på fat och strö över riven parmesanost och räkor.
söndag 6 juli 2014
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...