fredag 8 april 2011

Helt vanliga bullar



ca 80 stycken

3 hg smör
1 liter mjölk
2 hg jäst
2 dl socker
1 tsk salt
2,5 liter mjöl






Fyllning:
4-5 hg smör
vaniljsocker (ca 2 msk)
finriven mandelmassa (ca 2 hg)
lite kanel (ca 1,5 msk)
0,5 dl strösocker

Smält smöret och häll över mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke/assistent och häll över smör/mjölk-blandningen. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.

Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.

Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på ett tunt lager fyllning. Vik dubbel och kavla ut något. Bred på ett tunt lager fyllning till och vik sen dubbelt igen. Skär sen längden i cm-breda strimlor som knyts ihop till en bulle som läggs i en bullform. Ställ på en plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker innan bullarna bakas i 250 grader ca 6-8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg