ca 5-6 portioner
ca 1 kilo kycklingfilé
Marinad:
2 dl matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt
1 msk pressad citron
2 tsk koriander
1 tsk kanel
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk ingefära
salt och peppar
Sås:
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 tsk paprika
1 msk socker
1 burk krossade tomater
2,5 dl vispgrädde
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i en skål. Lägg över allt till marinaden och rör runt noga. Låt stå i minst 1 timma.
Stek kycklingen med marinaden i en stekpanna. Häll kycklingen i ett durkslag när den börjar bli klar så att vätskan rinner bort.
Gör såsen i stekpannan. Hacka eller pressa vitlöken och bryn den försiktigt, tillsätt alla kryddor och låt dem bli varma. Tillsätt krossade tomater och grädde och låt koka upp. Tillsätt kycklingen och låt koka i 15-20 minuter.
Servera med en ris, sallad, en klick yoghurt, lite salta nötter, tacochips eller naanbröd.
söndag 21 januari 2018
kyckling i balsamvinägersås
4-5 portioner
1 kilo kycklingfilé
salt och peppar
2-3 msk röd balsamvinäger
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond (eller motsvarande mängd buljongtärning)
2 hg philadelfiaost
salt och peppar
klyftpotatis
Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar, salta och peppra och bryn i smör en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull.
Gör såsen i stekpannan. Häll i balsamvinäger, vatten, grädde, soya och kycklingfond och låt koka upp. Tillsätt philadelfiaost och rör tills det är en slät sås. Häll såsen över kycklingfilébitarna och låt koka tills kycklingen klar. Salta och peppra.
Servera gärna med klyftpotatis, gelé, sallad och fetaost.
1 kilo kycklingfilé
salt och peppar
2-3 msk röd balsamvinäger
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond (eller motsvarande mängd buljongtärning)
2 hg philadelfiaost
salt och peppar
klyftpotatis
Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar, salta och peppra och bryn i smör en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull.
Gör såsen i stekpannan. Häll i balsamvinäger, vatten, grädde, soya och kycklingfond och låt koka upp. Tillsätt philadelfiaost och rör tills det är en slät sås. Häll såsen över kycklingfilébitarna och låt koka tills kycklingen klar. Salta och peppra.
Servera gärna med klyftpotatis, gelé, sallad och fetaost.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...