4 portioner
1/2 litet salladshuvud
stekta kycklingfilé, 2 stora
krutonger, gjorda av 3 bitar rostbröd
färskhyvlad parmesanost
Skär salladen i lagom stora bitar och fördela på 4 tallrikar. Stek kycklingfiléerna, salta och peppra under tiden. Låt kycklingen svalna något och skär sedan i bitar som läggs över salladen.
Rosta krutongerna och hyvla parmesanosten. Strö över salladen och kycklingen. Ringla över dressing.
dressing:
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 tsk sardellcreme
1/2 dl solrosolja
1/2 dl olivolja
3 msk mjölk eller grädde
2 msk rödvinsvinäger
25 g riven parmesanost
ev. salt och peppar
Lägg äggula, vitlök och sardellcreme i en smal, hög bunke. Mixa med stavmixer. Tillsätt oljan lite åt gången samtidigt som du fortsätter mixa.
Tillsätt övriga ingredienser. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
krutonger:
3 skivor rostbröd
lite solrosolja
lite salt
Skär brödet i tärningar och lägg i en bunke. Ringla över lite olja och salta lite. Rör runt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 225°, ca 10 minuter, högt upp i ugnen. Rör runt någon gång under tiden.
onsdag 21 oktober 2015
Äpple- och tomatsalsa
1 äpple, i tärningar
2 hg körsbärstomater, dela varje tomat i fyra delar
1/2 rödlök, finhackad
1/2 citron, saften
1 msk vitvinsvinäger
2-3 msk olivolja
ca 1/2 tsk salt
ca 1/2 tsk svartpeppar
ca 2 msk finhackad basilika
Blanda allt. Servera gärna till grillat.
2 hg körsbärstomater, dela varje tomat i fyra delar
1/2 rödlök, finhackad
1/2 citron, saften
1 msk vitvinsvinäger
2-3 msk olivolja
ca 1/2 tsk salt
ca 1/2 tsk svartpeppar
ca 2 msk finhackad basilika
Blanda allt. Servera gärna till grillat.
Superenkla limpor
4 stycken (ganska små), får plats att gräddas på en plåt
50 g jäst
1 liter kallt vatten
1 msk salt
1 tsk socker eller honung
2 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
ca 2 liter vetemjöl
Lös upp jästen i vatten en stor bunke. Tillsätt alla övriga ingredienser och rör runt ordentligt.
Låt jäsa i 2 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord och forma till fyra limpor - knåda ej! Lägg limporna på en plåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
Skåra brödet och baka i 250°, 10 minuter, sänk sedan värmen till 200° och baka i ytterligare 20 minuter.
50 g jäst
1 liter kallt vatten
1 msk salt
1 tsk socker eller honung
2 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
ca 2 liter vetemjöl
Lös upp jästen i vatten en stor bunke. Tillsätt alla övriga ingredienser och rör runt ordentligt.
Låt jäsa i 2 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord och forma till fyra limpor - knåda ej! Lägg limporna på en plåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
Skåra brödet och baka i 250°, 10 minuter, sänk sedan värmen till 200° och baka i ytterligare 20 minuter.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta är en fantastiskt god kladdkaketårta. Det går också utmärkt att göra den röd, med hallonsås ifrån färskpressade hallon och röd karamel...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...