lördag 4 februari 2012
Råraka med rökt lax och honung
4 portioner (ganska små)
8 medelstora potatis
smör till stekning
salt
8 skivor rökt lax
flytande honung
Skala och riv den råa potatisen och forma lagom stora bollar (som sen plattas till i stekpannan) med händerna. Stek efter hand i stekpanna. Se upp med att skölja händerna och den rivna potatisen. Då finns risken att stärkelsen som binder ihop rårakan vid stekningen försvinner. Salta lätt.
Servera med rökt lax och gräddfil. Ringla honung över rårakorna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar