måndag 2 juli 2012
Hallon- och vitchokladparfait med hallonsås
12 små portioner
250 g hallon
4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
2 hg vit choklad
Hallonsås:
250 g hallon
1/2 dl koncentrerad hallonsaft
1 1/4 dl florsocker
Garnering:
hallon
vit choklad
Mosa hallonen. Vispa äggulor och florsocker. Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad eller i micron, låt den svalna något.
Rör ner de mosade hallonen i äggsmeten. Tillsätt grädde och choklad. Häll smeten i 12 muffinsformar (lite hårdare formar). Frys i minst 4 timmar.
Passera hallonen genom en sil och kasta kärnorna. Värm hallon, hallonsaft och florsocker i en kastrull. Garnera parfaiten med hallon och hyvlad vit choklad och servera med hallonsåsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar