ca 8-10 personer
2 liter kokt pasta
2 mozzarellaostar (á 125 g)
4 hg philadelfiaost
ev. ca 20 körsbärstomater
Köttfärssås:
1 kg köttfärs
1 stor gul lök
1 paket krossade tomater med chili
1 dl chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk sambal oelek
Skala och hacka löken, bryn den sedan i mjuk i smör. Bryn köttfärsen och rör ner krossade tomater och chilisås. Låt såsen puttra i 10-20 minuter. Smaka av med salt, peppar, vitlök och sambal oelek. Sätt ugnen på 200-225 grader.
Rör ihop den varma pastan med philadelphiaosten och blanda med köttfärsröran, bred ut i en stor form. Fördela de klyftade körsbärstomaterna över gratängen och strö över mozzarellan. Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad och fått en vacker färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar