ca 5 portioner
ca 1 kg nötbog
Kryddblandning:
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk grillkrydda (eller American steakhouse seasoning)
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten och lägg i en inte alltför stor ugnsfast form. Täck med bakplåtspapper och tryck ner ordentligt runt kanterna. Stek i ugnen, 100°, ca 8 timmar.
När du tagit ut köttet ur ugnen ska du dra isär det med kniv och gaffel. Skyn som har bildats i formen häller du över köttet när det är delat.
Servera med t ex hemmagjorda pommes frites och bearnaisesås.
Här är en annan variant på kryddblandning som också blev god. Den är lite mildare i smaken.
1 dl neutral olja
2 msk balsamvinäger
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk oregano
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar