4 portioner
1/2 litet salladshuvud
stekta kycklingfilé, 2 stora
krutonger, gjorda av 3 bitar rostbröd
färskhyvlad parmesanost
Skär salladen i lagom stora bitar och fördela på 4 tallrikar. Stek kycklingfiléerna, salta och peppra under tiden. Låt kycklingen svalna något och skär sedan i bitar som läggs över salladen.
Rosta krutongerna och hyvla parmesanosten. Strö över salladen och kycklingen. Ringla över dressing.
dressing:
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 tsk sardellcreme
1/2 dl solrosolja
1/2 dl olivolja
3 msk mjölk eller grädde
2 msk rödvinsvinäger
25 g riven parmesanost
ev. salt och peppar
Lägg äggula, vitlök och sardellcreme i en smal, hög bunke. Mixa med stavmixer. Tillsätt oljan lite åt gången samtidigt som du fortsätter mixa.
Tillsätt övriga ingredienser. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
krutonger:
3 skivor rostbröd
lite solrosolja
lite salt
Skär brödet i tärningar och lägg i en bunke. Ringla över lite olja och salta lite. Rör runt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 225°, ca 10 minuter, högt upp i ugnen. Rör runt någon gång under tiden.
onsdag 21 oktober 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar