4 portioner
ca 8 hg små färskpotatisar
Pesto:
1 stor kruka basilika, eller 2 pkt frusen basilika
3 vitlöksklyftor
70 g pinjenötter
1 dl olivolja
ca 75 g färskriven parmesan
salt
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ånga av och låt svalna.
Mixa basilika, vitlöksklyftor och pinjenötter i en matberedare. Häll i oljan i en stråle under maskinens gång. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
måndag 18 juli 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar