lördag 14 januari 2017
Smörsås med citron och vitlök
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 dl matlagningsvin
250 g smör
1 msk citronsaft från färsk citron
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
Blanda löken med vinäger och matlagningsvin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften, det tar ungefär 5 minuter.
Ta fram en ny kastrull och sila över såsen (sila bort löken).
Sätt tillbaks kastrullen på medelvärme och klicka i smöret samtidigt som du rör under kraftig vispning tills du har en slät sås.
Ta kastrullen från värmen och smaka av såsen med salt, vitpeppar och citronsaft.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar