Räcker till ca 15 personer
1 liter finstrimlad rödkål
2 morötter
1 rödlök
3-4 apelsiner
1 påse valnötskärnor
Dressing:
1,5 tsk senap
2 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Strimla rödkål, gärna med osthyvel. Lägg i ett durkslag och håll över ca 1 liter kokande vatten. Spola sen med kallt vatten och låt rinna av en stund.
Skala morötter och hyvla även dem tunt med t ex en potatisskalare.
Skär rödlöken i tunna skivor och filéa apelsinerna. Blanda allt i en stor skål.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen och häll över. Låt gärna stå och dra ett par timmar innan servering.
Lägg över valnötskärnor vid servering (hela eller hackade).
fredag 19 juni 2020
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 10 portioner 5 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2-3 dl frysta björnbär 0,5 dl socker 1 msk vatten Vispa äggulor och vanil...
-
Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak. ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar