6-7 portioner
1,5 kg kycklingfilé
1 stor purjolök
1-2 pkt fetaost
2 dl riven parmesan
4 dl lättcremefraiche
4 dl vispgrädde
4 msk kycklingfond
4 tsk kinesisk soya
Dela varje kycklingfilé i 4 långsmala bitar och bryn i stekpanna så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnssäker form.
Strimla purjolöken, smula fetaosten och riv parmesan och lägg över kycklingen.
Rör ihop creme fraiche, vispgrädde, kycklingfond och soya. Häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen i 200°, ca 20-30 minuter, eller tills kycklingen är klar. Den är klar när innertemperaturen är 70°. Sätt gärna en ugnstermometer i någon av de största bitarna för att vara säker på att kycklingen är helt klar.
Servera med sallad och ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar